Raporda, gelişmiş ülke merkez bankalarının faiz indirim döngüsüne başladığı vurgulanırken, gelişmekte olan ülkelerin para politikası duruşunda farklılıklar olduğu belirtilmiştir. Bu durum, küresel ekonomik büyüme beklentilerini etkilemekte ve jeopolitik riskler kaynaklı belirsizliklerin devam etmesine neden olmaktadır.
Raporda, iç talepteki dengelenmenin devam ettiği ve cari işlemler açığındaki iyileşmenin korunduğu belirtilmiştir. Aynı zamanda, uluslararası rezervleri destekleyen faktörlerin varlığına da dikkat çekilmiştir.
Bireysel kredi büyümesinin belirgin şekilde yavaşladığı ifade edilen raporda, bireysel kredilerin iç talepteki dengelenmeyi sağlamada önemli bir rol oynadığı vurgulanmıştır. Ayrıca, bireysel kredi kartı ve ihtiyaç kredisi kaynaklı artışların gözlemlendiği belirtilmiştir.
Raporda, ülke risk primindeki gerileme ve kredi derecelendirme kuruluşlarının not artırımlarıyla birlikte yurt dışı finansman koşullarındaki iyileşmenin sürdüğüne vurgu yapılmıştır. Bankaların uzun vadeli yurt dışı kaynaklı borçlanmalarının arttığı ve bu durumun dış fonlama kalitesinin iyileşmesine katkı sağladığı ifade edilmiştir.
Bu rapor, gelişmekte olan ülkelerin ekonomik durumları ve para politikaları hakkında önemli bilgiler sunmaktadır. Bankacılık sektöründeki gelişmeler, bireysel kredi büyümesinde yaşanan değişimler ve uluslararası finansman koşullarındaki iyileşmeler raporun öne çıkan konuları arasındadır.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.