DOLAR 34,2376 0.02%
EURO 37,0560 -0.49%
ALTIN 2.995,450,02
BITCOIN 2322092-0,67%
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gazze’nin Kuzeyindeki Dram

Gazze’nin Kuzeyindeki Dram

ABONE OL
Ekim 21, 2024 23:03
Gazze’nin Kuzeyindeki Dram
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail Askerlerinin Baskını ve Sivillerin Zor Durumu

İsrail askerlerinin Gazze’nin kuzeyini işgal ederek Endonezya Hastanesi yakınındaki barınma merkezine baskın düzenlemesi, çok sayıda Filistinli erkeği alıkoyarak büyük bir korku ve paniğe sebep oldu. İsrail ordusu, sığınma merkezindeki kadın ve çocukların güvenlik kontrolünden geçirilmesi sonucunda siviller tedirginlik yaşadı.

İsrail ve Hamas Arasındaki Gerilim

Hamas, İsrail’in güneye geçiş için “güvenlik koridorları” olduğu yönündeki iddialarını reddederek, sivillerin keskin nişancılar veya bombalı saldırılarla hedef alındığını belirtti. İsrail’in kuzeydeki Filistinlileri göçe zorlama planlarına karşı siviller, Gazze kentine doğru yola çıkarak “tehcir” planlarını boşa çıkarmak istedi.

Sivillerin Zorunlu Göçü

İsrail’in 17 günlük ablukası ve bombardımanı altında açlık ve susuzluktan muzdarip olan siviller, Gazze kentine gitmek isterken engellenerek yaya olarak 8 kilometre yol kat etmek zorunda kaldı. Endonezya Hastanesi yakınındaki bir okula sığınan siviller, büyük zorluklarla Gazze’ye ulaştı.

İnsan Hakları İhlalleri

İsrail askerlerinin barınma merkezlerine baskın düzenleyerek insan hakları ihlallerinde bulunduğu ifade edildi. Sivillerin zorla göçe zorlanması, yaşlılar, kadınlar ve çocuklar da dahil olmak üzere tüm sivillerin güvenliğini tehdit etti.

Uluslararası Endişe

Uluslararası toplumun, İsrail’in Gazze’deki şiddet uygulamalarına dair endişelerini dile getirmesi beklenirken, bölgedeki insanların güvenliği ve temel insan haklarının korunması için çağrılar yapılmaktadır. Bu dramatik durumun çözümü için uluslararası toplumun daha fazla adım atması gerekmektedir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.