DOLAR 32,3659 0.14%
EURO 34,9705 -0.31%
ALTIN 2.323,940,21
BITCOIN %
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Fungi Turkey ile Bilinçli Mantar Avcılığı

Fungi Turkey ile Bilinçli Mantar Avcılığı

ABONE OL
Aralık 5, 2022 17:55
Fungi Turkey ile Bilinçli Mantar Avcılığı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mantarlar tabiatları gereğince farklılık gösteren canlılardır. Bu farklılıkları belirleyen ana faktörler ise iklim ve bölge değişkenleridir. Türkiye’de bu kapsamda mantar türü çeşitliliği açısından oldukça zengin bir ülkedir. Üstelik bu mantar türlerinin bazıları da yalnızca Türkiye’de görülmektedir.

Türkiye’de mantarlar ile alakalı pek çok yanlış hurafe vardır. Mantarlarla ilgili hurafeler ve yanlış bilgiler doğrultusunda ise mantar zehirlenmeleri ve ölümler yaşanmaktadır. Bu gibi olumsuz durumların yaşanmaması için toplumun ve mantar avcılarının gerekli eğitimleri alması ve bilinçli bir ortam yaratılması oldukça önemli bir noktadır. Bu kapsamda Fungi Turkey gibi kuruluşlar ön plana çıkmaktadır.

Fungi Turkey, 2018 yılında Ömer Güngör tarafından kurulmuştur. Fungi Turkey mantar türlerini topluma tanıtarak bilinçli mantar avcılığını yaygın hale getirmeyi hedefleyen bir kuruluştur. Mantar kaynaklı zehirlenmeleri ve ölümleri ortadan kaldırarak daha bilinçli bir mantar avcılığı ilkesini benimseyen Fungi Turkey ekibi mantarlarla ilgili çeşitli eğitimler vermektedir.

Bu eğitimler; saha eğitimlerini, etkinlikleri, detaylı tür tanımlamalarını ve mantar gastronomisini kapsamaktadır. Eğitimlerin yanı sıra herkesin bilgilenmesini hedefleyen Fungi Turkey ekibi sosyal medya üzerinden yapmış oldukları detaylı tür tanımlamaları ve bilgilendirici içeriklerle de bu alanda Türkiye’de ilkleri gerçekleştirmeye devam etmektedir.

Fungi Turkey topluluğu birbirinden kıymetli katılımcılara sahiptir ve bu topluluğa her geçen gün yeni katılımcılar eklenmeye devam etmektedir. Katılımcıların artmasıyla birlikte Türkiye’de mantarlara karşı olan bilinç artmakta ve bu sayede zehirli mantarların yarattığı olumsuz etkiler günden güne azalmaktadır. Fungi Turkey ’in gelecek planlarında ise sosyal medya ve basın üzerinden daha fazla kitleye ulaşarak bu bilinci yaymak vardır.

Türkiye’de yıllar boyunca on binlerce kişi mantar zehirlenmesine maruz kalmıştır. Dolayısıyla mantarlar ile ilgili kapsamlı eğitimler vermek ve çeşitli mantar etkinlikleriyle bu kültürü topluma aşılamak Fungi Turkey topluluğunun ana hedefi haline gelmiştir. Bu kapsamda mantar zehirlenmelerini minimum seviyeye indirmek için bu eğitimleri almak oldukça önemlidir. Mantar avcılarının ve mantar hakkında bilinçlenmek isteyen kişilerin başvurması gereken ilk adres şüphesiz olarak Fungi Turkey topluluğu olmalıdır.

 

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.