DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20332775,83%
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Et Fiyatlarındaki Artış Ramazan Öncesi Vatandaşları Endişelendiriyor
  • Manşet Rize
  • Ekonomi
  • Et Fiyatlarındaki Artış Ramazan Öncesi Vatandaşları Endişelendiriyor

Et Fiyatlarındaki Artış Ramazan Öncesi Vatandaşları Endişelendiriyor

ABONE OL
Mart 4, 2024 21:08
Et Fiyatlarındaki Artış Ramazan Öncesi Vatandaşları Endişelendiriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çarşı Pazarda Zamlar Ardı Ardına Geldi

Haziran seçimlerinin hemen sonrasında çarşı pazarda birçok ürüne **zam üstüne zam** geldi. Etiketlerdeki değişimden et ürünleri de nasibini aldı. Ramazan ayının yaklaşmasıyla fiyatlardaki artış daha da hızlanırken, indirimli et satan market ve kasapların önündeki kuyruk günden güne uzuyor.

Dana Eti Fiyatları Yüzde 40’ın Üzerinde Arttı

**Et ve Süt Kurumu**’nun önünde gece yarısından sıraya giren vatandaşlar daha ucuz fiyata kıyma ve kırmızı et almak için sabahlıyor. SÖZCÜ’nün İstanbul’daki bir mahalle kasabındaki fiyat tabelasından yaptığı takibe göre, Haziran 2023’ten bugüne dana eti ürünlerine gelen zamlar ortalama **yüzde 40**’ı aştı. Kasapta en yüksek fiyat artışı **yüzde 62,8** ile saç kavurma ve **yüzde 58,5** ile Adana kebapta gerçekleşti.

Kuzu ve Tavuk Eti Fiyatları da Yükseldi

İki seçim arasında kuzu ve tavuk ürünlerinin fiyatlarında da büyük artış gözlemlendi. Kuzu ürünlerinde ortalama fiyat artışı **yüzde 83,2** olurken tavuk ürünlerinin ortalama fiyat artışı ise **yüzde 47,6** oldu. Kuzu etinde en yüksek fiyat artışı **yüzde 120,8** ile kuzu külbastıda gözlemlendi. Beyaz et tarafında ise en yüksek artış **yüzde 72,4** ile piliç but ızgarada gerçekleşti.

Ramazan Öncesi Spekülasyonlar Fiyaatları Artırıyor

**Türkiye Kasaplar, Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkârları Federasyonu Bölge Başkanvekili Veysel Günal**’ın açıklamasına göre et fiyatlarına 2 ay içerisinde art arda zamlar geldi ve bazı firmalar spekülasyon yaptı. Geçtiğimiz hafta et fiyatlarındaki artışa ilişkin açıklamalarda bulunan **Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı** ise bazı firmaların ramazan öncesi kırmızı ette fiyat artışına gittiğini belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.