DOLAR 32,3716 0.03%
EURO 34,8045 -0.03%
ALTIN 2.394,44-0,09
BITCOIN 19197032,40%
İstanbul
15°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Erkekler İçin Mesane Boşalma Sorunlarında Yeni Tedavi

Erkekler İçin Mesane Boşalma Sorunlarında Yeni Tedavi

ABONE OL
Nisan 8, 2024 17:12
Erkekler İçin Mesane Boşalma Sorunlarında Yeni Tedavi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzmanlar, Pelvik Taban Egzersizleri ve Telefon Uygulamasının Etkisini Keşfetti

Dünya üzerinde milyonlarca erkek, tuvalete giderken tereddüt etme, zorlanma, sık idrara çıkma isteği ve mesaneyi etkili bir şekilde boşaltma gibi sorunlarla karşılaşıyor. Genellikle **şiddetli semptomları** olanlara ameliyat önerilirken, bazı kişilere yan etkileri bulunan ilaç tedavisi uygulanabiliyor.

Almanya’daki Freiburg Üniversite Hastanesi’nden bir ekip, **18 yaş üstü 237 erkeği** mesane boşalma bozukluğu üzerine bir çalışmaya dahil etti. Katılımcılardan bir idrara çıkma günlüğü tutmaları ve yaşam kalitesi hakkında anketleri doldurmaları istendi.

Uygulama Tabanlı Terapinin Etkisi

Çalışma, uygulama tabanlı terapi uygulanan katılımcıların **semptomlarında ve yaşam kalitesinde** kontrol grubuna göre önemli bir iyileşme olduğunu ortaya koydu. Araştırmayı yöneten Profesör Christian Gratzke, “Sık idrara çıkma isteği ve mesaneyi boşaltma sorunları, erkeklerde idrar yolu enfeksiyonlarından sonra en yaygın idrar sorunlarıdır.” dedi.

Gratzke, “Artık bu terapi biçimini dijital olarak kullanılabilir hale getirmek, her gün mesanelerini boşaltma sorunlarıyla mücadele eden milyonlarca erkek için oyunun kurallarını değiştirebilir.” şeklinde konuştu.

Mesane Boşalma Sorunları ve Yaş

Mesane boşalma bozuklukları **30 yaşından** itibaren ortaya çıkabiliyor ve genellikle **50 yaşın üzerindeki** erkekleri etkiliyor. Araştırma, ilaç tedavisinden daha etkili olan bu yeni terapi yönteminin önemli bir bulgu olduğunu ortaya koyuyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.