DOLAR 32,4901 -0.18%
EURO 34,7475 -0.35%
ALTIN 2.421,45-0,34
BITCOIN 21638280,66%
İstanbul
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dökme Malzeme Depolama Silo Çeşitleri

Dökme Malzeme Depolama Silo Çeşitleri

ABONE OL
Temmuz 1, 2022 14:14
Dökme Malzeme Depolama Silo Çeşitleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 

Dökme Malzeme Depolama Siloları, tahılları, tozları veya diğer malzemeleri depolamak için kullanılan büyük kaplardır. Gübrelerden hayvan yemlerine kadar çok çeşitli malzemeleri depolamak için kullanılabilirler. Silolar çekici görünse de, güvenlik tehlikeleri de oluşturabilirler. Örneğin pestisitler ve fumigantlar içeride depolandığında zehirlenmeye neden olabilir. Tahılların silolarda depolanmasından kaynaklanan karbon dioksit birikimi de boğulmaya neden olabilir. Ek olarak, bozunma sonucu oluşan buharlar solunması halinde tehlikeli olabilir ve zehirleyebilir.

 

Paslanmaz çelik

 

Paslanmaz çelik dökme malzeme depolama silolarının iki temel türü vardır. Özel tasarlanmış silolar genellikle daha küçüktür ve çapları 500 cm’den azdır ve büyük miktarlarda sıvı bazlı veya kuru malzemelerin taşınması için idealdir. Bu silolar, neredeyse her türlü özel ihtiyacı ve spesifikasyonu karşılayacak şekilde özelleştirilebilir. Özel tasarlanmış bir siloda kullanılan inşaat malzemeleri ve finisaj ürünleri, depolanacak malzemeye bağlıdır. Deneyimli bir imalatçı, ihtiyaçlarınız için en iyi seçeneği önerebilecektir.

 

Özel silolar

 

Dökme malzemelerin yüksek hacimli depolanması için tasarlanan  Silo’larda bir koni veya kütle akışı bulunur

depolama verimliliğini en üst düzeye çıkarmak için alt. Bu toplu depolama siloları, uzun süre dayanacak şekilde üretilmiştir . Özel gereksinimler ve özellikler için özel kutular mevcuttur.

 

demleme ekipmanları

 

Çeşitli konfigürasyonlar, stiller ve malzemelerle demleme ekipmanları, malt ve şerbetçiotu gibi kuru malzemeleri tutmak için tasarlanmıştır. Toz boya kaplı dış ve gıda sınıfı iç mekanlara sahip bu silolar, temizliği ve malt tahılı işlemeyi çocuk oyuncağı haline getirir.

 

Çimento siloları

 

Çimento siloları, çimento gibi dökme malzemeleri depolamak için kullanılır. Depolama ihtiyaçlarına bağlı olarak değişen farklı kapasitelerde gelirler. Düşük seviyeli mobil siloların kurulumu kolaydır. Bu siloların çoğu, çimento ve tozun boşaltılmasını kontrol eden bir elektronik tartı sistemine sahiptir. Bu, şirketin silodaki çimento miktarını saymasına yardımcı olur.

Statik dik çimento siloları 200 ila 800 ton kapasiteye sahiptir. Sabit oldukları için hareket ve bakımları için ek donanım gerektirir.

 

Silo vb. Konular hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz. Türkiye’nin En kaliteli çimento silo üreticisi https://polimak.com/ sitesini ziyaret etmenizi öneririz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.