DOLAR 34,2763 0.09%
EURO 37,6566 0.04%
ALTIN 2.917,02-0,14
BITCOIN 21833402,84%
İstanbul
22°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dışişleri Bakanlığı Lübnan’daki Vatandaşları Tahliye İçin Hazırlıklarını Sürdürüyor
  • Manşet Rize
  • Gündem
  • Dışişleri Bakanlığı Lübnan’daki Vatandaşları Tahliye İçin Hazırlıklarını Sürdürüyor

Dışişleri Bakanlığı Lübnan’daki Vatandaşları Tahliye İçin Hazırlıklarını Sürdürüyor

ABONE OL
Ekim 1, 2024 20:14
Dışişleri Bakanlığı Lübnan’daki Vatandaşları Tahliye İçin Hazırlıklarını Sürdürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Lübnan’daki Güvenlik Durumu Kritik

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Lübnan’daki güvenlik durumunun gittikçe kötüleşme ihtimaline karşı önlemler alındığı belirtildi. Açıklamada, vatandaşların deniz veya hava yoluyla tahliye edilmesi için planlamaların yapıldığı vurgulandı.

İletişim ve Koordinasyon Merkezi Oluşturuldu

Açıklamada, vatandaşların tahliyesi için oluşturulan “Dışişleri Bakanlığı Koordinasyon ve Destek Merkezi”nin faaliyete geçirildiği ve bu merkezin süreci yönetmek üzere görevlendirilen heyet tarafından çalışmaların devam ettiği belirtildi. Vatandaşların tahliye sürecine dahil olmak istemeleri durumunda ise başvuruların 24 saat hizmet veren Konsolosluk Çağrı Merkezi’ne yapılması gerektiği bildirildi.

Duyuruların Takip Edilmesi Önem Arz Ediyor

Lübnan’da bulunan vatandaşlardan, olası tahliye kararları ile ilgili olarak Bakanlığın ve Beyrut Büyükelçiliği’nin duyurularını yakından takip etmeleri istendi. Ayrıca, diğer ülke vatandaşlarının da ülkeleri üzerinden tahliyesi için belirlenen esaslar doğrultusunda gerekli hazırlıkların sürdürüldüğü vurgulandı.

Dışişleri Bakanlığı, Lübnan’daki vatandaşların güvenliğini sağlamak ve gerekli durumlarda tahliye sürecini koordine etmek adına çalışmalarına devam etmektedir. Vatandaşlar, resmi duyuruları yakından takip etmeli ve gerektiğinde yetkililere başvurarak destek almalıdır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r