Diyarbakır‘da piknik yapmak için tercih edilen Dicle Nehri çevresindeki yeşil alanlar, piknikçilerin bıraktığı atıklar nedeniyle çöplüğe döndü. Bu durum, insan ve hayvan sağlığını tehdit etmeye başladı.
Dicle Üniversitesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kılıç, atıkların büyük bir kısmının plastik kökenli olduğunu belirtti. Plastik atıkların tabiata bırakılmasının ciddi sonuçlara yol açabileceğini vurgulayan Prof. Dr. Kılıç, bu atıkların zamanla mikro ve nano seviyede parçalandığını ve besin zinciriyle insanlar başta olmak üzere tüm canlıları tehdit ettiğini açıkladı.
Prof. Dr. Kılıç, bölgede yaşayan bazı hayvan türlerinin kirlilikten ciddi şekilde etkilendiğini belirtti. Özellikle su kuşları ve diğer kıyı kuşlarının bu durumdan olumsuz etkilendiğini ifade eden Kılıç, insan müdahalesi olmadan doğal yaşamlarını sürdüremeyecek olan bu hayvanların korunması için çöplerin geri toplanması gerektiğini vurguladı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.