Çin’in prestijli gazetelerinden South China Morning Post’un haberine göre, Çin Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde görev yapan araştırmacılar, Mars atmosferinde şarj olabilen ve olağanüstü dayanıklılığa sahip bir pil geliştirdi.
Araştırmacılar, yeni geliştirilen pilin 1350 saatten fazla, yani iki Mars ayı boyunca çalışabildiğini açıkladılar. Bu özel pil, gece ve gündüz sıfırdan 60 dereceye kadar değişen koşullarda dahi etkili bir şekilde işlev görebiliyor. Normal piller gibi enerji depolamayan bu pil, kimyasallarla sürekli reaksiyona girerek elektrik üretebiliyor. Ayrıca, güneş ve nükleer enerji kaynakları tarafından da şarj edilebiliyor.
Çin Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nden araştırmacı Xiao Xu, pilin Mars atmosferinde bulunan karbondioksit, oksijen ve karbonmonoksiti “enerji” olarak kullanabildiğini belirtti. Bu özelliğiyle pil, uzay görevlerinde kullanılan uydu fırlatma maliyetlerini azaltarak uzay keşiflerine yeni bir boyut kazandırabilir.
Bu önemli buluş, gelecekteki uzay keşif misyonlarında kullanılmak üzere umut vaat ediyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.