DOLAR 32,3677 -0.37%
EURO 34,7936 -0.09%
ALTIN 2.400,17-0,92
BITCOIN %
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

BM Sözcüsü Stephane Dujarric’ten Gazze ve Batı Şeria Açıklaması
  • Manşet Rize
  • Dünya
  • BM Sözcüsü Stephane Dujarric’ten Gazze ve Batı Şeria Açıklaması

BM Sözcüsü Stephane Dujarric’ten Gazze ve Batı Şeria Açıklaması

ABONE OL
Nisan 17, 2024 23:04
BM Sözcüsü Stephane Dujarric’ten Gazze ve Batı Şeria Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dujarric: Yardım Çağrısı 3,1 Milyon İnsana Ulaşmayı Hedefliyor

Birleşmiş Milletler Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında Gazze ve Batı Şeria için açıklanan yardımın 2024 yılının geri kalanı için 3,1 milyon insana destek olmayı amaçladığını hatırlattı. Dujarric, insani yardım çağrısının 2,8 milyar dolarlık işe yaraması için sahadaki durumda çoğunluğunun büyük değişiklik olması gerektiğini vurguladı.

Güvenli Erişim Şartı

BM Sözcüsü, insani yardım örgütlerinin Gazze ve Batı Şeria’da tüm insanlara ulaşması için güvenli ve sürdürülebilir erişimin olması gerektiğini belirtti. Dujarric, kuzey dahil tüm Gazze’ye daha fazla giriş noktası sağlanması gerektiğini vurgulayarak, Aşdod Limanı’nın da daha fazla kullanıma açılması gerektiğini ifade etti.

Daha Endişe Verici Bir Durum

Dujarric, Gazze’deki hareket kısıtlamalarının azaltılması gerektiğinin altını çizdi ve aynı zamanda daha fazla iletişim ekipmanı ve BM personeli için koruyucu teçhizat sokabilmeleri gerektiğini söyledi. Batı Şeria’daki duruma da değinen Dujarric, 7 Ekim’den önce de burada yerleşimci şiddetinin arttığını ancak durumun giderek daha çok endişe verici hal aldığını belirtti. Dujarric, “Sivillerin hedef alınması ve öldürülmesi kınanmalı ve kapsamlı olarak araştırılmalıdır” ifadesini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.