DOLAR 32,3691 0.15%
EURO 35,0304 -0.18%
ALTIN 2.322,080,13
BITCOIN %
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Balkan yazarımız Ilian Kuzmanov Stephen King’den Daha İyi Olduğunu Açıkladı
  • Manşet Rize
  • Gündem
  • Balkan yazarımız Ilian Kuzmanov Stephen King’den Daha İyi Olduğunu Açıkladı

Balkan yazarımız Ilian Kuzmanov Stephen King’den Daha İyi Olduğunu Açıkladı

ABONE OL
Aralık 17, 2022 12:17
Balkan yazarımız Ilian Kuzmanov Stephen King’den Daha İyi Olduğunu Açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Osmanlı kökenli Bulgar yazar Iliyan Kuzmanov, yeni kitabı “The Devil I Know!” ile Aralık ayında Ada’da en çok dinlenen radyo sıralamasında Stephen King’i ardında bırakarak ilk sıraya yerleşti.

Yazarımız Iliyan Kuzmanov Stephen King’den daha iyi olduğunu açıkladı! En iyi Bulgar yazar, Amazon’un Top 20’sine Bulgaristan’dan giren ilk yazar olurken, TV Europe’a göre Bulgaristan’da 2021 Yılının Kişiliği, Film Daily’ye göre 2021’in en seksi yazarı, Art Daily’ye göre 2022’nin en büyük potansiyele sahip yazarı ve ABD ve İngiltere’de bir sürü ödül ve daha fazlası…

Ve en önemlisi İliyan Kuzmanov, ailesinin Osmanlı tarihimize derinden bağlı olduğunu söylemekten gurur duyuyor! Bulgaristan Bilimler Akademisi ile birlikte Osmanlı dönemi ve Bulgaristan’ın ticari tarihi üzerine en büyük soybilimsel araştırmalardan bazılarını yapıyor. Onu destekleyin, Amazon’da yeni kitabı için oy verin, yorum yazın!

Osmanlı kökenli Bulgar yazar Iliyan Kuzmanov, yeni kitabı “The Devil I Know!” ile Aralık ayında Ada’da en çok dinlenen radyo sıralamasında Stephen King’i ardında bırakarak ilk sıraya yerleşti. Bu, bölge edebiyatımız için büyük bir başarıdır. Dahası, Ilian Kuzmanov, efsanelerin onu Sultan Bayezid II’nin haleflerine bağladığı Osmanlı döneminin zengin ve başarılı bir ailesinden geliyor. Şu anda bu aile ve Bulgar ticaretinin oluşumundaki katkıları, Bulgar Bilimler Akademisi’nin araştırma konusudur. Yazarımız “God Help Me!” adlı otobiyografisiyle John Grisham ve eski ABD Başkanı Mike Pence’in de önüne geçti.

Böylesine prestijli bir sıralamada Balkanlar’dan bir yazarın Stephen King gibi ticari bir yazarın önüne geçmiş olması, Bulgar edebiyatı için genel olarak önemli bir başarıdır.

The Washington Mail kitap hakkında: “Ilian Kuzmanov’un romanı cesur, yaşanmış bir şeyi gerçekçi ve net bir şekilde hissettiriyor. Kuzmanov, bugün Doğu Avrupa’da hala yaygın olan komünist toplum için açık bir metafor olan bu kitapta canlı resimler çiziyor.” diye yazdı.

Ruhani felsefe ustası Ilian Kuzmanov’un yeni romanı özgürlüğe adanmış. Ilian zamansız değerleri keskin bir alaycılıkla yeniden keşfediyor.” Michigan Post’taki görüş.

Maneviyat hakkında söyleyecek yeni ve yenilikçi bir şeyleri olan bir yazarın parlak bir eserini okumaktan daha iyi bir şey yoktur. Ilian Kuzmanov’un “The Devil I Know Him!” adlı romanı, insanın içinde saklı olan aydınlanmaya giden kutsal yolu ustaca ve benzersiz bir anlatımla gözler önüne seriyor. Bu roman, insan iradesi ve inancının engin olanaklarını açıklayan şaşırtıcı bir mistik cevherdir.” The Boston Courier yazarımız hakkında böyle diyor.

Tüm bu övgüler, nasıl kışkırtacağını bilen, felsefeyi, dini ve tarihi ustalıkla ele alan bir yazarın ortaya çıktığını gösteriyor. Bu kitap, insan olmanın ne anlama geldiğine, tükenmez insan iradesine ve adalet hayaline dair bir kitap. Kitap, yasallık fikrini araştıran çok katmanlı bir anlatıdır. Tanrı’dan ve Yasa’dan 2500 yıl öncesinden başlayarak günümüze kadar uzanıyor. Ve kitabın ana karakteri, günümüz Suriye ve Türkiye sınırındaki antik Mitin topraklarından geliyor. Ve kitap Batı’da iyi karşılanıyor ve atalarının yaptığı gibi satabiliyor.Ilian Kuzmanov bundan tam bir yıl önce ilk kitabı “If You Meet Buddha!” ile Tanrı, Özgür Seçim ve Kişisel İrade’nin ne anlama geldiğini sorarak, Amazon listelerini fethetti. Yılın başında 2022 için en yüksek potansiyele sahip yazarlardan biri olarak gösterilen Ilian, ikinci kitabıyla da bunun hakkını verdi.

Kitap ilk olarak İstanbul’da tanıtıldı. İliyan bize bunun çok sembolik bir seçim olduğunu özellikle söyledi. Bununla nereden başladığını ve hikayesinin köklerini bildiğini kesin bir şekilde gösterdi!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.