DOLAR 34,2560 0.08%
EURO 37,1125 0.15%
ALTIN 3.002,220,35
BITCOIN 2307573-2,92%
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakanlık “Doğrulanmış İlan” Uygulamasını Başlattı

Bakanlık “Doğrulanmış İlan” Uygulamasını Başlattı

ABONE OL
Ekim 19, 2024 21:05
Bakanlık “Doğrulanmış İlan” Uygulamasını Başlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Otomotiv Sektöründe Geçerli ve Zorunlu Hale Gelecek

Tüketici haklarını korumak, sahte ilanlarla mücadele etmek ve fiyat manipülasyonlarının önüne geçmek amacıyla Bakanlık tarafından “doğrulanmış ilan” uygulaması hayata geçirildi. Bu uygulama, otomotiv sektöründe de geçerli olacak ve 2025 yılında tamamen zorunlu hale gelecek.

Adil, Rekabetçi ve İstikrarlı Piyasa Yapısı Hedefleniyor

Otomobil satışı yapacak kişiler, e-Devlet üzerinden araçlarını seçerek ilanlarını resmileştirecekler. Bu uygulama ile otomotiv sektöründe adil, rekabetçi ve istikrarlı bir piyasa yapısının oluşturulması amaçlanıyor.

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ergün Kılıç, piyasaların düzenli ve güvenli işlemesinin önemine vurgu yaparak, devletin piyasaları düzenleyici önlemler almasının tüketicilerin mağduriyetini engellediğini belirtti. Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun ile tüketicilerin ekonomik çıkarlarının korunduğunu ve zararlarının tazmin edilmesinin yasal güvence altına alındığını ifade etti.

Güvenli Ticaret Ortamı İçin Doğrulanmış İlan Uygulaması

Kılıç, ticarette güvenin önemini vurgulayarak, “doğrulanmış ilan” uygulamasının otomotiv sektöründe güveni tesis edeceğini ve dolandırıcılık riskini azaltacağını belirtti. Kamu otoritesinin piyasa gözetimi ve denetimleriyle kayıt dışı faaliyetleri engelleyeceğini ve tüketicilerin zarar durumunda tazminat hakkını kullanabilecekleri delillerin oluşmasına katkı sağlayacağını dile getirdi.

Bakanlık tarafından hayata geçirilen “doğrulanmış ilan” uygulaması, tüketicilerin haklarını korurken, otomotiv sektöründe de güvenilir bir alım satım ortamı oluşturmayı hedefliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.