Yaklaşık 4,3 ışık yılı uzaklıkta bulunan Alpha Centauri’nin, eğer güneş sistemi gibi materyal fırlatma yeteneği varsa, Oort Bulutu’nda gizlice dolaşan bir milyon uzay kayağının içinde bulunabileceği ortaya çıktı. Bu uzay kayaçları, 100 metre genişliğinden büyük olup, güneş sistemimize girebilecekleri belirtiliyor.
Alpha Centauri, üç yıldızdan oluşan bir sistemdir ve Proxima Centauri adlı yıldızıyla Dünya’ya en yakın yıldızdır. Bu sistemdeki gezegenler ve yıldızlar, diğer nesnelerin yörüngelerini etkileyerek güneş sistemimizdeki cisimlerin hareketini değiştirebilmektedir.
Western Ontario Üniversitesi’nden araştırmacılar tarafından yapılan simülasyon çalışmaları, Alpha Centauri’den gelen birçok nesnenin güneş sistemimize ulaşabileceğini göstermektedir. Yılda 50’nin üzerinde nesnenin Oort Bulutu’na girebileceği tahmin edilirken, bu nesnelerin sadece çok küçük bir kısmının güneşe yakın bir mesafeye gelerek görünür olabileceği belirtilmektedir.
Güneş sistemine yüksek hızla giriş yapan bu yabancı ziyaretçilerin, çoğunun Güneş’in çekim gücü nedeniyle uzun süre kalmayacağı ve sadece geçiş ziyaretleri gerçekleştireceği düşünülmektedir. Araştırmacılar, Alpha Centauri’den gelen bir asteroitin keşfiyle, başka bir yıldız sisteminden gelen bir örnekle karşılaşmanın heyecan verici olacağını belirtmektedir.
Bu araştırma, diğer yakın yıldız sistemlerinden güneş sistemimize materyal transferinin incelenmesiyle, hangi sistemlerden hangi materyallerin beklenebileceğini anlamayı hedeflemektedir.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.